Close

27 maart 2015

Wandelen waarom ?…..Omdat het Instinctief in je zit.

Na je eerste levensjaar, bij sommige misschien al eerder, begon je je eerste stapjes te zetten. Na wat onhandig gestommel langs de rand van de salontafel kwam dat instinctieve oergevoel in je los. Je liet de tafel voor wat het was. Ongecontroleerd met je armpjes omhoog liep je half vallend richting je vader of moeder om aldaar aangekomen een lange vinger of je tuitbeker in ontvangst te nemen, dat fantastische  belonende gevoel  zit voor eens en altijd opgesloten in je bovenkamer en wordt nog maar weinig getriggerd. Maar straks op die  mooie eerste zaterdag in juni gaat dat klepje weer open. Op die dag loop je namelijk mee met de gezelligste wandeltocht door ons mooie Vlaardingen. Tijdens de route geniet je van al het mooie groen, de mooie stadsgezichten en al de onverwachte wat de route dit jaar te bieden heeft. Ondertussen zet je toch maar een mooie prestatie neer en als je dan moe maar voldaan de finishlijn passeert en je zwaar verdiende medaille opgespeld krijgt dan kom je in een warm bad van feestelijke gezelligheid terecht. Als jij daar dan deel van uitmaak met een ijskoud biertje, terwijl je net die heerlijke haring naar binnen hebt laten glijden, dan staat dat klepje weer wagenwijd open! Daarom wilt men wandelen!